Egyéni diétás tanácsadás

service2

Segítek megtanulni, a helyes táplálkozás alapszabályait!

Életmódváltás/fogyókúra: súlytartás, súlyváltoztatás (csökkentés, növelés), a szakmai irányelveket szem előtt tartva.

Ha már jelentkeznek intő jelek, hogy változtatni kell, és a vérképben kedvezőtlen változások láthatók, pl.: emelkedett vércukorszint, vagy magasabb vérzsír értékek, stb.

Ha már kialakult egy betegség, segítséget nyújtok a beteg állapot javulásában. Együtt lassítjuk a betegség lefolyását, támogatjuk a műtét utáni rehabilitációt.

Táplálkozási/dietetikai tanácsadás területei

 • Különböző életkoroknak megfelelő egészséges étrendi ajánlások (gyermekkor, serdülőkor, felnőttkor, időskor)
 • Energiaegyensúly (fogyás, hízás, testtömeg szinten tartása)
 • Sporttáplálkozás
 • Várandósság, szoptatás alatti étrend
 • Női egészséggel összefüggő problémák (pl.: PMS, PCOS, menopausa)
 • Reformtáplálkozás, vegetáriánus étrend   
 • Táplálékallergiák, intoleranciák (pl.: tejfehérje-, tojás allergia, tejcukor érzékenység, glutén érzékenység)
 • Cukorbetegség (I. és II. típusú cukorbetegség, inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
 • Emésztőrendszeri betegségek (pl.: Chron, Colitis, IBS, reflux, fekély betegség, epekövesség)
 • Szív- és érrendszeri betegségek (magasvérnyomás, emelkedett koleszterin-, triglicerid szint)
 • Csont- és izületi rendszer betegségei (pl.: osteoporosis)
 • Vesebetegségek
 • Vérképzőrendszer betegségei (pl.: vashiányos anaemia)
 • Műtétek utáni étrend

 

Táplálkozási napló elemzés: Három napos táplálkozási napló elemzés, mely két hétköznapi és egy hétvégi napot vizsgál. Előre elküldöm e-maiben a kitöltési útmutatóval együtt és kitöltve kérem visszaküldeni a konzultációt megelőzően. Így a személyes találkozón már lesz egy képem a táplálkozási szokásokról. Azért jó ha előre küldöd, mert a találkozó alkalmával már át tudjuk beszélni.

FONTOS, hogy a napló a valóságot tükrözze! Nem azt szeretném megtudni belőle szerinted hogyan kellene táplálkozni, hanem azt hogyan étkezel általában. Ezért kérlek ne változtass a szokásaidon ezeken a napokon, így hatékonyabb lesz a tanácsadás.

Személyes tálálkozó esetén:

Kérlek, ha van valamilyen allergiád, felszívódási zavarod, vagy bármilyen diagnosztizált betegséged, annak dokumentációját hozd magaddal. Illetve, ha nem küldted el a táplálkozási naplót, akkor azt is mindenképp hozdd magaddal.

Hogyan zajlik az első találkozó?

Állapot felmérés: 

Antropometriai mérések végzése:

 1. Testsúly és testösszetétel mérés: úgy készülj, hogy könnyű ruházatban, zokni nélkül foglak lemérni. Azért kell, hogy mezítláb legyél, mert testösszetételt is mérünk. Ez elektródák segítségével történik és fontos, hogy érintkezzen a bőrfelülettel. Ez nem jár fájdalommal, hasonlóképp működik, mint egy hagyományos mérleg.
 2. Derék-csípő hányad mérés: mérőszalaggal történik
 3. Bőrredő mérés: Kalipperrel történik a mérés a felkaron, ez szintén fájdalommentes

Táplálkozási anamnézis felvétele: (kb. 20-30 perc) Személyes adatok, testmozgás, diagnosztizált betegségek átbeszélése, táplálkozási szokások feltérképezése (élelmiszer csoportonként, ételkészítési technológiákra kitérve).

Táplálkozás tanácsadás: (kb. 45-60 perc) Táplálkozási anamnézist követő diétás tanácsadás, igazodva az egyéni táplálkozási igényekhez. Élelmiszer, nyersanyag válogatásra és ételkészítési technológiákra kitérve. A következő kérdésköröket körbejárva: makro- mikrotápanyagok, mit, mivel és hogyan érdemes fogyasztani, hogy azzal a legoptimálisabb hatást tudjuk elérni.

Egyéni étrend tervezés: Személyre szabott tápanyag- és energiaigény szerint kialakított étrend, amit kor, nem, súly, fizikai aktivitás és egy táplálkozási szokásokat feltáró beszélgetés (táplálkozási anamnézis) alapján fogok kiszámolni és megtervezni. Az étrendet heti bontásban küldöm, benne a pontos mennyiségekkel és receptekkel.

Bevásárló lista: Egyéni étrend esetén a könnyebb beszerzés érdekében. Élelmiszer csoportokra bontva küldöm, így a bevásárlást is megkönnyítve.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

Please enable the javascript to submit this form