Közétkeztetők részére

service1 A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szabályozza a diétás étrend biztosításának körülményeit, valamint a diétás étlaptervezést is, melyet kizárólag dietetikus szakképesítéssel rendelkező személy tervezhet.

Központi konyhák részére tervezünk normál és diétás étlapokat, igény szerint kizárólag diétás étlapokat. Étlapjaink tervezésekor figyelembe vesszük a helyi adottságokat, kapacitást, és egyéb igényeket a 37/2014.(IV. 30.) EMMI rendelet szem előtt tartásával. Így az étkezést igénybe vevő korcsoportnak megfelelő energia és tápanyagszükséglet, valamint az allergénjelölés is fel lesz tűntetve. Új recept bevezetésénél konzultálunk és a receptúrát mellékeljük. Az élelmezésvezetővel heti szinten kapcsolatot tartva az ő munkáját segítve dolgozunk.

Éttermek részére vállaljuk az étlap közös megtervezését, allergén jelölések, energia-tápanyag értékek feltűntetésével.

Iskolák, óvodák, menzák részére: Eleinte kizárólag gyermek közétkeztetésekkel foglalkoztunk. Közös munkánk célja mindig is a gyermekek egészséges táplálása volt, valamint az egyszerű, ám hatékony munka az élelmezésekkel. Számomra fontos, hogy a korosztályoknak megfelelő összetételű ételeket a lehető legszélesebb körben elérhessék a gyerekek, függetlenül anyagi helyzetüktől. Tehát lényeges, hogy a bölcsődében, óvodában, majd az iskolákban, a helyi igényeket figyelembe véve készüljenek az étlapok, illetve azok alapján az ételek. Szemléletünk azon alapul, hogy a közétkeztetésben ellátott gyerekek ismerjék, elfogyasszák az általunk betervezett ételeket, de a közétkeztetési rendeletnek is megfeleljünk. Hiszen még senki egészségén nem javított olyan étrend, amit nem fogyasztott el. Ezért állandóan kísérletezünk, fejlesztjük magunkat és igény szerint a gyerekeknek kisebb bemutatókat, ismeretterjesztő programokat is szervezünk.

A közétkeztetésen túl szeretnék minél szélesebb körben információkat eljuttatni a szülőkhöz, ezért 2019. február óta foglalkozok egyénileg is a táplálkozás tanácsadással. Baján a Sugó-medben várok minden korosztályt, gyermeket, szülőket, felnőtteket, aki dietetikus szakembertől, hiteles információkra kíváncsi és aktívan szeretne tenni az egészségéért. Fordulhat hozzám mind egészséges, mind már valamilyen betegséggel küzdő ember. Abban segítek, hogy a számára megfelelő módon, korának, nemének, testiadottságainak és ízlésének megfelelően, egészséges táplálkozást tudjon kialakítani.

A prevencióban hiszünk! Csoportos foglakozásokkal, előadásokkal is igyekszünk szélesebb körben terjeszteni a szemléletünk.

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

Please enable the javascript to submit this form